IlloCare heeft zijn productie van bieretiketten uitgebreid naar kindermondmaskers

Sinds kort moeten kinderen vanaf het 5de leerjaar een mondmasker op school dragen. Het bedrijf IlloCare uit Genk speelt daar op in en heeft zijn aanbod mondmaskers nu uitgebreid naar de jongeren, die nu zowel naar maat als design aangepaste maskers krijgen. En dat moet de mondmaskerplicht wat draaglijk maken, zo luidt de filosofie.

IlloCare is nog een jong bedrijf. Het werd vorig jaar opgericht door Illochroma in Genk, een drukkerij gespecialiseerd in etiketten voor flesjes van de biergiganten en andere dranken en voedselbokalen. Het bedrijf is ondergebracht in een vroegere bumperfabriek die voor Ford Genk werkte en is tegenwoordig in Chinese handen. Maar bij het uitbreken van de coronacrisis bleek de aanvoer van mondmaskers uit het buitenland stil te vallen en werd dochterbedrijf IlloCare opgericht dat modieuze, chirurgische mondmaskers maakt. Er werd een cleanroom geïnstalleerd met nieuwe machines waar mondmaskers op maat en naar de smaak van de Europese gebruiker uit rolden. Personeelsleden van het maatwerkbedrijf Bewel nemen de verpakking voor hun rekening. 

Kindermaskers met aangepast design

Sinds de verplichting van mondmaskers voor leerlingen vanaf het 5de leerjaar nam de vraag naar aangepaste mondmaskers voor kinderen plots toe. IlloCare werd overrompeld met vragen van apotheken, scholen en ziekenhuizen voor kindermondmaskers. Daarop heeft het bedrijf de productie van aangepaste chirurgische mondmaskers voor kinderen opgedreven: maskers op de juiste maat, die 98% bescherming bieden en met ook aantrekkelijke designs voor de jongste gebruikers. Door de vroegtijdige paasvakantie kan de vraag misschien wat terugvallen, maar bij IlloCare gaan ze ervan uit dat ook nadien de behoefte zal blijven bestaan. Ook na de coronacrisis wil het bedrijf mondmaskers blijven maken, al zal het dan meer voor mensen uit de zorgsector zijn. Het heeft momenteel een capaciteit van 100 miljoen stuks per jaar en wil in de toekomst ook naar de buurlanden uitvoeren.

Meest gelezen