Valentin_Jacobs

Nieuwe elektrische wagentjes in Bilzen om met je bubbel in de omgeving op verkenning te gaan

In Bilzen kun je groene, elektrische wagentjes huren om de streek te verkennen. Toeristen kunnen er zowel in het stadscentrum mee rondrijden als de komende weken de bloesems gaan bekijken. De wagentjes zijn populair, daarom is het wagenpark uitgebreid met vier luxueuze voertuigen.

Al 11 jaar heeft Toerisme Bilzen de wagentjes in zijn aanbod. Ze zijn veel gebruikt en daardoor stilaan aan vervanging toe. In het totaal zijn er acht wagentjes, per jaar worden er twee nieuwe aangekocht. "Ondertussen hebben we er al vier nieuwe, de andere houden we als reserve voor bij een defect. De nieuwe exemplaren bieden meer comfort, ze zijn groter en hebben voldoende plaats voor vier volwassenen én een picknickmand. Ook voldoen ze uiteraard aan alle veiligheidsnormen,” legt schepen van toerisme Bruno Steegen (BETER BILZEN) uit.

Bloesemprogramma

In 2019 waren er 907 verhuringen, in 2020 waren dat er in de zomermaanden alleen al 440. Voor dit jaar wordt opnieuw een stijging verwacht, zeker nu de stad een gevarieerd bloesemprogramma aanbiedt.  Bovendien wordt ook het oude stadhuis in het centrum dit jaar helemaal ingekleed met bloesems.

Meest gelezen