Zanger Metejoor op nummer 1 in Vlaamse hitlijsten: "Hopen dat dit de doorbraak is"

De Vlaamse zanger Metejoor, in Vosselaar beter bekend als Joris Van Rossem, staat met zijn hit "1 op een miljoen" op de eerste plaats in de Vlaamse hitlijsten. Het duet met de Nederlandse zangeres Babet blijkt een groot succes. Metejoor combineert zijn zangcarrière met zijn job als leerkracht. "Mijn omgeving fluistert me in dat dit mijn doorbraak zou kunnen zijn. Maar totdat er veel concerten aankomen, ga ik niet weg uit het onderwijs", vertelt Van Rossem op Radio 2 Antwerpen.

"Het klinkt cliché, maar het is allemaal een beetje onwerkelijk", zegt Van Rossem op Radio 2 Antwerpen. De Vlaamse zanger Metejoor scoorde zopas zijn eerste nummer 1-hit met het nummer "1 op een miljoen", een duet met de Nederlandse Babet. Zijn vrienden en familie voelen een doorbraak aankomen, maar Van Rossem zelf blijft voorzichtig: "Dat het dé doorbraak zou kunnen zijn, dat moet ik kunnen bevestigen met nog een ander nummer."

"Ik voel me wel heel goed", gaat de zanger verder. "Ik geniet ervan, hoewel een beetje in mineur, want dit zou ik willen vieren met iedereen. Als je het eindelijk tot nummer 1 schopt, na al je harde werk, dan vloeien daar normaal gezien concerten uit voort. Dat kan nu niet door corona, maar ik laat het wel zoveel mogelijk op me afkomen." 

Ik geniet ervan, maar wel een beetje in mineur. Ik zou het willen vieren met iedereen, maar dat kan nu niet

Joris Van Rossem alias Metejoor

"Onderwijs biedt zekerheid"

Naast zanger is Metejoor ook leerkracht. Hij werkt voor het Ondersteuningsnetwerk Centrum, dat kinderen met moeilijkheden of leerachterstand begeleidt. Zolang hij niet genoeg concerten kan geven, zal Van Rossem die job ook niet opgeven: "Mijn bazin motiveert me om ervoor te gaan, maar ik kan pas stoppen met het onderwijs wanneer er effectief veel concerten aankomen. Het onderwijs biedt ook een bepaalde zekerheid, dus ik moet er niet onmiddellijk weg."

Toch hoopt Van Rossem ooit voltijds Metejoor te worden, en om in concertzalen vooral het beste van zichzelf te laten zien. "Want diep van binnen kan ik pas de gelukkigste versie van mezelf zijn als ik alleen maar met muziek bezig ben", besluit hij.

Meest gelezen