Natourcriterium Aalst opnieuw jaar doorgeschoven door coronacrisis: “Het wordt nooit meer als vroeger”

De organisatie van het Natourcriterium Aalst heeft in samenspraak met de sponsors beslist om de editie van dit jaar niet te laten doorgaan. "Een nieuwe datum in 2021 is onhaalbaar, we schuiven meteen door naar volgende zomer", klinkt het. Het is al het 2de jaar op een rij dat het criterium  niet kan doorgaan door de aanhoudende coronacrisis.

“Het criterium dit jaar organiseren is te riskant”, zegt voorzitter Renno Roelandt. “We hebben samengezeten en beslist dat we voor volgend jaar gaan, om verschillende redenen.” De voornaamste reden is uiteraard de coronacrisis. “Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat we half juli al grote evenementen zullen kunnen en mogen organiseren”, zegt Roelandt die zelf arts is. Het natourcriterium zou op 19 juli gereden worden maar het is volgens de organisator nog te onzeker of er dan al voldoende mensen gevaccineerd zullen zijn. 

“Het wordt nooit meer hetzelfde”

Roelandt vreest dat het nog wel een hele tijd anders zal lopen op grote evenementen. “We kunnen pas wat normaliseren als er een hoge vaccinatiegraad is van om en bij de 80 procent. Tot die tijd zullen er voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden, zoals het publiek spreiden. Dat is voor ons natuurlijk niet zo simpel, we zullen waarschijnlijk naar een beperking moeten gaan.” Het natourcriterium in Aalst is een wedstrijd met plaatselijke rondes van ongeveer 2 kilometer lang. “Daar kwamen de voorbije jaren soms tot 70.000 mensen op af. Ik zie dat niet meteen gebeuren in de nabije toekomst.”

kasto80

Meest gelezen