Nieuw skatepark in Boechout: "Huidige park voldoet niet meer aan de noden van de skaters"

De gemeente Boechout gaat een nieuw skatepark aanleggen. "Tijdens de coronacrisis is de populariteit van skaten in onze gemeente enorm gestegen", zegt schepen van Jeugd Els Augustinus (PRO Boechout&Vremde). Het nieuwe skatepark komt aan recreatiedomein De Bunderkes. De inwoners mogen zelf bepalen hoe het er zal uitzien.

In Boechout komt een gloednieuw skatepark. Het nieuwe park zal aan recreatiedomein De Bunderkes komen. "Tegen volgend jaar gaan we een nieuw en groter skatepark bouwen. Het skatepark zal een mooie aanvulling zijn op de rest van het domein”, zegt schepen van Jeugd Els Augustinus. 

De bedoeling is dat onze inwoners zelf bepalen hoe het nieuwe skatepark er zal uitzien

Els Augustinus, schepen van Jeugd in Boechout (PRO Boechout&Vremde)

De laatste maanden bleek skaten aan populariteit te winnen in de gemeente. "Het afgelopen jaar is het skatepark ontzettend veel gebruikt geweest. De coronacrisis zit daar voor iets tussen natuurlijk. Maar het huidige skatepark is verouderd en voldoet niet meer aan de noden van skaters. Daarom gaan we een nieuw, modern park zetten. De bedoeling is dat inwoners zelf bepalen hoe het nieuwe skatepark er zal uitzien."

Ook het oude skatepark in het centrum krijgt een make-over. Wie mee wil nadenken over het nieuwe skatepark, kan de Instagrampagina @sk8boechout volgen.

Meest gelezen