Radio 2

Nieuw zwembad Aalst na stevige vertraging open in oktober: “We hebben veel tegenslag gehad”

In oktober gaat het nieuwe zwembad van Aalst open, maanden later dan gepland. De werken liepen forse vertraging op, onder meer door de coronacrisis. In het nieuwe zwemcomplex zijn er verschillende zwembaden (50 en 25-meterbaden), springplanken en een springtoren. Het nieuwe zwembad ligt naast het oude gebouw. 

In de herfst van 2021 gaat het nieuwe zwembad van Aalst open, dat is een pak later dan de geplande deadline 30 juni. Het stadsbestuur is opgelucht, want het kreeg al heel wat tegenslagen te verwerken,  en nu is er eindelijk een zekere einddatum voor de werken. De bouw van het nieuwe zwembad liep al in de beginfase fout toen bleek dat de bodem vervuild was. De terreinen moesten gesaneerd worden, wat voor het nodige oponthoud zorgde. Net dan brak de coronacrisis in alle hevigheid los. 

Impact van corona op de werken

Het hele land en ook de bouwsector gingen tijdelijk op slot. Later konden de werkzaamheden langzaam hervatten, maar door strenge coronamaatregelen raakten ze niet op kruissnelheid. Zo waren er ook heel wat bouwvakkers die ziek werden of in afzondering moesten”, vertelt schepen Matthias De Ridder (N-VA). Daardoor kon er niet altijd even intensief doorgewerkt worden. “En dan kregen we op het einde van de werken ook nog last met het grondwater dat naar boven kwam.” 

Eens je zwembad er is, heb je water nodig. Maar tijdens de werken kan je het missen als kiespijn

Schepen Matthias De Ridder (N-VA)

Op 4 oktober gaat het nieuwe zwembad van Aalst – eindelijk – open voor scholen en verenigingen. Pas op 29 oktober is ook het grote publiek aan de beurt. De focus ligt in die eerste openingsfase wel op het zwemmen, het deel met onder meer glijbanen voor jonge kinderen kan pas begin volgend jaar open. 

Het Ilse Uyttersprot-bad?

Een nieuwe naam voor het zwembad is er nog niet, maar in Aalst gaan er stemmen op om het te vernoemen naar voormalig burgemeester en schepen van sport Ilse Uyttersprot (CD&V). Zij werd vorige zomer vermoord, haar dood veroorzaakte een schok door het Aalsterse verenigingsleven. “Alle opties liggen open. We zijn nog druk aan het brainstormen. Maar we nemen de suggesties van de Aalstenaars zeker mee”, besluit schepen De Ridder (N-VA).

kasto80

Meest gelezen