Overbodige drukte aan tuincentra en recyclageparken want die blijven gewoon open

In tegenstelling met een jaar geleden blijven de komende weken de tuincentra en ook de recyclageparken open. Precies de vrees dat ze opnieuw zouden sluiten, deed de afgelopen dagen een stormloop ontstaan. Maar dat was dus eigenlijk niet nodig.

Tuincentra worden beschouwd als essentiële zaken, want ook vorig jaar bleek dat er bij veel mensen een behoefte bestond om in de tuin te zitten en er bezig te zijn. Toch was bij heel wat mensen twijfel gerezen. Zo was het erg druk in het Genker Plantencentrum in Genk waar Bart Hiemeleers en zijn medewerkers ook na het overlegcomité nog overspoeld werden met vragen. "Maar eigenlijk is er niets veranderd voor de essentiële winkels. Daar vallen niet alleen de voedingszaken en apothekers onder maar bijvoorbeeld ook de boekhandels, doe-het-zelf-zaken en plantencentra. Wij mogen gewoon verder doen met de maatregelen die we al hanteren. Maar toch moeten we de mensen blijven uitleggen dat we ook de komende vier weken gewoon openblijven. En dat is maar goed ook, want de lente is een erg drukke periode om planten en bloemen in de tuin te zetten," zegt zaakvoerder Bart Hiemeleers.

Recyclageparken blijven open

Ook aan de recyclageparken is het al dagen erg druk en staan er lange rijen. Vorig jaar zijn die een tijd dichtgebleven maar Limburg.net benadrukt dat de parken nu als essentieel bedrijf worden beschouwd. Bovenop de drukte door de vermeende sluiting kwamen nog bezoekers die aan de lentewerkzaamheden in de tuin begonnen zijn en ook heel veel mensen met plastic, dat vanaf 1 april alleen nog met De Nieuwe Blauwe Zak kan meegegeven worden.

Meest gelezen