Foto: Radio 2

Politiehonden krijgen opleiding in Atomium

Verschillende honden die deel uitmaken van de Brusselse hondenbrigade krijgen opleiding in het Atomium. Bedoeling is dat de honden op zo veel mogelijk plekken leren werken, dat maakt deel uit van hun opleiding. 

De honden van de hondenbrigade trainen samen met hun baasjes in het Atomium. Hun opleidingscomplex is al jaren gevestigd in de groene zone rondom het monument. Maar in het Atomium zelf werken, gebeurt normaal gezien nooit. 

"Na hun basisopleiding van 15 weken, moeten de honden en hun begeleiders oefenen op hoe ze zich in bepaalde situaties moeten gedragen", vertelt Luc Huysmans, hoofd van de hondenbrigade van de zone Brussel Hoofdstad Elsene. "Omdat de dieren ons opleidingscentrum natuurlijk al snel erg goed kennen gaan we geregeld ook op andere plaatsen trainen. En een plaats als het Atomium is er eentje waar we anders amper zouden komen. "

Foto: Radio 2

De hondenbrigade telt momenteel 42 honden met evenveel baasjes. Dat zouden er makkelijk meer kunnen zijn, want de interesse om bij het hondenteam te komen is groot. Maar door plaatsgebrek zijn er te weinig bureaus en vestiaires, en is het aantal begrensd in afwachting van een nieuw vormingscentrum met kennel. 

Meest gelezen