Jelle Veyt

Avonturier blikt terug op zeeziekte bij poging oceaan over te roeien: "Ik knuffel iedere avond mijn emmer Wilson"

Roeier Jelle Veyt uit Dendermonde heeft een filmpje gepost op sociale media over... een emmer. Het filmpje is gemaakt tijdens Veyts poging om de Atlantische oceaan over te roeien. Dat lukte niet omdat hij extreem zeeziek werd en bleef. In het filmpje heeft Veyt het nu over een extra bemanningslid, Wilson. Dat is de groene emmer die zijn beste kameraad bleek tijdens de zeeziekteperiode.

Roeier Veyt voelt zich duidelijk beter na het hachelijke avontuur dat hij beleefde op de Atlantische oceaan. De man waagde zich aan een roeitocht van meer dan 7.000 kilometer met zijn twee kompanen Koen De Gezelle en Gijs Vanden Bogaerde. Maar jammer genoeg heeft hij de oversteek moeten opgeven. Hij was zeeziek en zijn toestand verbeterde niet, ook niet na de 10 dagen die nodig zijn om aan de oceaan te wennen. Uiteindelijk besloot het team om te stoppen in Tenerife.

Wilson is mijn beste vriend, ik knuffel hem iedere avond
Roeier Jelle Veyt

Groene emmer

Ondertussen voelt de roeier zich beter en kan er een lach af, zo blijkt in het filmpje dat hij postte op Instagram en Facebook. Het filmpje toont een lachende, maar een ietwat bleek uitziende Jelle op de roeiboot. "Wilson is mijn redder hier op de wilde zee, ik knuffel hem iedere dag", zegt hij. Wilson blijkt een groene emmer te zijn waar hij iedere avond in moest overgeven.

kasto80

Meest gelezen