Radio 2

Staden onthult eigen "tutjesboom",  kinderen kunnen daar hun fopspeen hangen die ze niet meer gebruiken

Staden heeft deze namiddag een eigen "tutjesboom" onthuld. In de boom kunnen kinderen hun fopspeen hangen, als ze die niet meer nodig hebben. "We kregen de tip voor dit initiatief van een vader hier in Staden", zegt schepen Chris Verhaeghe (Open VLD).

De gemeente Staden heeft vandaag een "tutjesboom" ingehuldigd, waar jonge kinderen of ouders hun fopspeen of “tutje” aan kunnen hangen. "Op een bepaalde leeftijd, rond een jaar of 3, wordt dat troostmiddel overbodig voor kinderen", zegt schepen Chris Verhaeghe (Open VLD).

Met de speciaal versierde boom, wil de gemeente kinderen duidelijk maken dat het niet gezond is om te lang een fopspeen te gebruiken. "Als ze dat blijven gebruiken, kunnen ze problemen krijgen met de stand van hun tanden. Het is dus vanaf een bepaald moment aangewezen om je fopspeen af te geven aan de boom."

Idee van een vader

De schepen is tevreden dat de boom belangstelling opwekt: "We hebben er ook een bordje bijgezet met uitleg. Die staat hier nu een halve dag, en er hangen nu toch al een paar "tutjes" aan de boom, dus het opzet lijkt geslaagd. Eens ze hun fopspeen aan de boom hangen, zijn ze er ook meteen van af."

Het idee om een "tutjesboom" te ontwerpen kwam niet van de gemeente zelf. "We kregen de tip van een vader hier in Staden. In samenwerking met het Huis van het kind, hebben we dan ook lijntjes gehangen aan de boom om de "tutjes" aan te hangen", aldus Verhaeghe.

Meest gelezen