Campagne "Sterker dan corona" focust op onze kracht om samen crisis door te komen, Kim Gevaert is ambassadrice 

"Sterker dan corona", dat is het motto van een nieuwe campagne die iedereen een hart onder de riem wil steken in deze onzekere tijden. Olympisch kampioene Kim Gevaert, die zelf ook corona overwon, is de ambassadrice. Gevaert en vele anderen vertellen wat hun "kracht" is die hen door de coronacrisis helpt, waardoor zij "sterker zijn dan corona". De campagne wil alle Belgen de komende weken inspireren om ook nu er opnieuw strengere maatregelen zijn, te blijven volhouden. 

Via verschillende verhalen toont de campagne hoe iedereen – burgers, werknemers, zorgverleners, ondernemers, artiesten, scholieren en studenten – al meer dan een jaar een uitzonderlijke kracht toont en vol creativiteit en doorzettingsvermogen de crisis het hoofd biedt.

"Sterker dan corona" focust op ieders "kracht" via een aantal zeer herkenbare situaties: "de kracht om 8 uur lang je masker op te houden", "de kracht om te wachten op de heropening", "de kracht om elkaar te vertrouwen", "de kracht om elkaar graag te blijven zien", “de kracht om bij te leren op je 82e”.  Tien bedrijven (AXA, Belfius, Colruyt Group, D’Ieteren, ENGIE, Ethias, McDonald’s, Nationale Loterij, Port of Antwerp en Randstad) namen drie maanden geleden al het initiatief voor deze campagne. Het doel is iedereen te motiveren om er samen voor te blijven gaan.  

Maarten Vansteenkiste, professor motivatiepsychologie aan Universiteit Gent, en Omer Van den Bergh, professor gezondheidspsychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven, steunen de campagne.  “Verbindende, sociale projecten kunnen voor een motivationele en mentale boost zorgen om de maatregelen te blijven volhouden en samen uit deze crisis te geraken", benadrukt Vansteenkiste. 

Kim Gevaert: "Mijn kracht: er altijd voor blijven gaan"

Voormalig sprintster Kim Gevaert deelt haar persoonlijke verhaal, onder de titel: "Mijn kracht: er altijd voor blijven gaan".  Gevaert en haar man raakten ook besmet met het coronavirus en hun gezin moest een maand in quarantaine. "Ik vond het best lastig om ziek te zijn, thuis te moeten blijven, mij zorgen te maken over onze gezondheid en voor de zorg van vier kinderen in te staan", getuigt Gevaert. 

"In zulke situaties merk je ook wel dat je eigenlijk sterker bent dan je denkt. Als het moét, ga je ervoor en reikt je doorzettingsvermogen heel ver. En dan kan je wel én ziek zijn én voor de kinderen zorgen in quarantaine. Ook dat is "sterker dan corona" zijn, zowel fysiek als mentaal." 

Ik ben ervan overtuigd dat we deze marathon allemaal samen kunnen uitlopen. 

Kim Gevaert

Gevaert benadrukt dat we best trots mogen zijn op onszelf voor de manier waarop we met de coronacrisis omgaan. "Die verhalen moeten we vertellen en delen, om kracht te putten uit elkaars ervaringen en elkaar te steunen. Samen komen we er wel." 

Motivatie is volgens Gevaert "iets waar we allemaal samen aan moeten bouwen".  "Een jaar geleden dachten we dat corona niet zo lang zou duren. Even sprinten en op de tanden bijten, en dan is het voorbij. En toch lopen we nu een marathon. Ik ben ervan overtuigd dat we die allemaal samen kunnen uitlopen. Want wij zijn sterker dan het virus.”

De campagne “Sterker dan corona” zal vanaf maandag opduiken in  kranten, magazines en op radio, tv en sociale media. Iedereen wordt opgeroepen om op sociale media te delen wat z'n “kracht” is onder de hashtag #sterkerdancorona. Ook aan bedrijven, organisaties en verenigingen wordt gevraagd zich massaal bij “Sterker dan corona” aan te sluiten om hun werknemers, leden of sympathisanten een hart onder de riem te steken.

Bekijk hier de spot van de campagne "Sterker dan corona": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen