Recyclageparken van DDS-Verko vanaf zaterdag op afspraak: "Kom komende dagen niet massaal af"

Door de strengere coronamaatregelen roept afvalintercommunale DDS-Verko op om  vandaag niet massaal afval te komen brengen. "Het zou niet verstandig zijn om nu massaal veel volk te ontvangen op het recyclagepark en het virus er vrij spel te geven", zo luidt het.

Als zaterdag de strengere coronamaatregelen ingaan, geldt dat ook voor de kringloopwinkels en recyclageparken van afvalintercommunale DDS-Verko. Nu moet je geen afspraak maken als je op woensdag of donderdag naar het recyclagepark wil in de regio Dender. Het zou dus wel eens kunnen dat mensen vandaag nog snel zoveel mogelijk afval naar de containers willen brengen, en dat er weer lange files staan. Daarom roept Verko op om het gezond verstand te gebruiken, en alleen naar het containerpark te komen als het echt nodig is. 

Nu nog massaal naar het recyclagepark afzakken is een slecht idee

Annika Buyst, afvalintercommunale DDS-Verko.

DDS-Verko is de afvalintercommunale die werkt in 9 Oost-Vlaamse steden en gemeenten: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen. Ze heeft 10 containerparken en 2 kringloopwinkels. "Vanaf zaterdag moet je voor alle niet essentiële winkels een afspraak maken, dus ook voor de kringloopwinkels", zegt Anika Buyst van DDS-Verko. "Voor de containerparken werkten we al op afspraak, behalve op woens- en donderdagen. Dus het zou wel eens kunnen dat mensen vandaag nog snel zonder afspraak al hun overtollig afval willen komen deponeren in onze containers. Maar we roepen iedereen op om dat alleen te doen als het echt nodig is, als het dus om een essentieel bezoek gaat. Anders zal er veel te veel volk in onze containerparken zijn, en dat is nu niet de bedoeling. Zo geven we het coronavirus vrij spel."

Noot van de redactie: volgens de algemene regels hoeven recyclageparken niet met afspraken te werken vanaf zaterdag, ook al stond dit even zo in de titel van dit artikel. Het wordt wel aangeraden om vooraf de website van uw intercommunale te checken, voor het geval dat uw recyclagepark wél met zo'n reservatiesysteem werkt.

kasto80

Meest gelezen