Radio 2

Vier schoolkinderen in Harelbeke komen onder schoolpoort terecht,  jongen raakt zwaargewond

In Bavikhove, bij Harelbeke, zijn 4 schoolkinderen van VBS De Wingerd onder een schoolpoort terechtgekomen die is gekanteld. De 4 werden ondertussen al uit hun benarde positie bevrijd. Niemand is in levensgevaar, maar 1 jongen is wel zwaargewond.

Het ongeval is gebeurd kort na de middag. Toen een juf van VBS De Wingerd in Harelbeke de schoolpoort opende, kwam die om onduidelijke redenen los. Niemand is in levensgevaar. Eén jongetje van 7 zou wel een hoofdwonde en dijbreuk opgelopen hebben bij het incident, maar hij zou normaal vanavond het ziekenhuis al mogen verlaten.

Ook twee juffen die het voorval hebben zien gebeuren, zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De activiteiten op de school gaan voorlopig gewoon door. "Wij voorzien wel extra begeleiding door wat er is gebeurd. Zo kunnen leerlingen en leerkrachten dat juist proberen te plaatsen, vooraleer ze naar huis gaan", zegt Heidi Decraene van de politiezone Gavers. 

Meest gelezen