Zoutzuurlek bij brouwerij Duvel Moortgat: mogelijk geurhinder, maar geen gevaar voor omgeving

Bij brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) is vannacht zoutzuur beginnen te lekken. Dat is een gevaarlijk, bijtend product en de brandweer kwam dan ook massaal ter plaatse. Er moest wel niemand in de buurt geëvacueerd worden, want metingen van de brandweer in de buurt bleken negatief. "Er is intussen geen gevaar meer", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) op Radio 2 Antwerpen.

Het lek is ontstaan rond één uur vannacht. Het zoutzuur veroorzaakte een wolk. Die werd door de brandweer neergeslagen met water. Ze deden ook metingen in de buurt, maar die toonden aan dat er geen gevaar was voor omwonenden. Er moest niemand geëvacueerd worden. Er is mogelijk wel geurhinder geweest, laat de gemeente via sociale media weten. 

"Het gevaar is nu helemaal geweken en er zijn geen dampen meer waar te nemen", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel om 07.30 uur. "In de loop van de ochtend heeft de brandweer het lek kunnen dichten."

Meest gelezen