ABVV laat 6 kartonnen sociale inspecteurs aanrukken: "Regering beloofde inspecteurs op papier, wij leveren inspecteurs uit papier"

De socialistische vakbond wil dat de regering haar belofte nakomt en extra inspecteurs in dienst neemt, om de sociale dumping in de bouwsector aan te pakken. "Want met een papieren inspecteur ben je natuurlijk niets", zegt Jan Staal van het ABVV.

De socialistische vakbond liet vanochtend 6 levensgrote inspecteurs uit karton aanrukken, bij de dienst financiën in Hasselt. "We brengen versterking", vertelt Jan Staal van het ABVV. "Maar we hopen dat de overheid haar belofte nakomt en echte inspecteurs in dienst neemt om de sociale dumping aan te pakken. 

Werknemers worden uit de markt geprijsd en de staat loopt belastinginkomsten mis

Jan staal, ABVV

Die extra inspecteurs zouden wel degelijk in aantocht zijn, kreeg Staal te horen. "De aanwervingsprocedure loopt, maar dat gaat via het selectiebureau Selor en dat kan nog een tijdje duren. Ik hoor dat  de inspectie nu vaak 'nee' moet zeggen als iemand een tussenkomst vraagt, omdat ze onderbemand zijn."

"De sociale dumping in de bouw met buitenlandse werkkrachten is voor niemand goed," gaat Jan Staal verder. "De werknemers worden uit de markt geprijsd door de lage lonen, dat is een valse concurrentie. We missen sociale zekerheidsbijdragen en de staat loopt ook belastinginkomsten mis."

Meest gelezen