usage worldwide, Verwendung weltweit

Werkstraf voor twintigers die brand  stichtten in Villa Santa Maria in Liedekerke

Twee twintigers die in augustus vorig jaar brand stichtten in de leegstaande Villa Santa Maria in Liedekerke zijn veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Het vastgoedbedrijf dat van plan was appartementen te bouwen in het pand eist een schadevergoeding van 600.000 euro. Een deskundige zal nu moeten oordelen hoeveel de twee beklaagden zullen moeten ophoesten. 

Op 1 augustus 2020 brak er brand uit in het leegstaande pand aan de Houtmarktstraat in Liedekerke. De vlammen sloegen meteen door het dak, dat volledig werd vernield. Ook de achterbouw van Villa Santa Maria ging grotendeels in de vlammen op. De politie kon al snel twee twintigers oppakken, die bekenden de brand te hebben gesticht. De verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst, maar kwamen snel vrij onder voorwaarden.

Jullie hebben een enorme stommiteit begaan. Daarom lijkt een werkstraf een geschikte sanctie te zijn

Op het proces vorige maand was het openbaar ministerie mild bij de vordering. “Financieel is jullie toekomst al gehypothekeerd, strafrechtelijk wil ik dit niet doen”, klonk het bij de openbaar aanklager. “Jullie hebben een enorme stommiteit begaan. Daarom lijkt een werkstraf een geschikte sanctie te zijn.” De rechtbank volgde het parket en veroordeelde de twee jongemannen tot een werkstraf van 150 uur. Een deskundige zal zich nu over het dossier buigen om te bepalen hoe groot de geleden schade is. De projectontwikkelaar die eigenaar is van het pand, meent alvast dat de schadevergoeding 600.000 euro moet bedragen.

Meest gelezen