Brielpoortbrug over de Leie in Deinze is klaar: "Fietsers en voetgangers zullen nu veiliger kunnen winkelen in het centrum"

Voor fietsers en voetgangers in Deinze wordt het binnenkort makkelijker én veiliger om in het centrum de Leie over te steken. Daar heeft de nieuwe brug, de Brielpoortbrug, alles mee te maken. De brug ligt tussen de parking van recreatiedomein Brielmeersen en het centrum, op een boogscheut van de Tolpoortbrug die naar de winkelstraat leidt. De Fietsersbond is tevreden. 

Aan de Brielpoortbrug is meer dan een jaar gewerkt. De Fietsersbond is blij dat de brug er eindelijk is. "Ik denk dat het vooral een voetgangersbrug zal worden," zegt Bruno Fernagut van de Fietserbond, "waarbij automobilisten hun wagen wat verder zullen parkeren, op de parking aan de Leie." Op die manier zullen er minder auto's in de Tolpoortstraat rijden of parkeren om dichtbij te kunnen winkelen.

Voor de fietsers zal het aangenamer en veiliger worden om te winkelen in de Tolpoortstraat

Bruno Fernagut van de Fietsersbond

En dat is ook goed voor de fietsers, zegt Fernagut: "Als de mensen hun auto verderweg parkeren en er is minder autoverkeer in de Tolpoortstraat, dan zal het voor de fietsers veel aangenamer en veiliger zijn om daar te fietsen. En ook om met de fiets te gaan shoppen."

In het weekend van 15 mei wil de stad de brug feestelijk openen. Al zal dat uiteraard van de coronamaatregelen afhangen. 

kasto80

Meest gelezen