Videospeler inladen...

Conservatieve moslims demonstreren al twee dagen aan Engelse school omdat een leerkracht Mohammedcartoons toonde

Conservatieve moslims hebben voor de tweede dag op rij gedemonstreerd aan een school in Batley, in Engeland. De demonstranten nemen geen genoegen met de schorsing van een leraar. De man was geschorst door de school omdat hij in de les cartoons van de profeet Mohammed had getoond. Terwijl de betogers vinden dat dat nog niet ver genoeg gaat, hebben leerlingen een petitie gestart om de leraar te steunen.

Batley, een stad met zo’n 50.000 inwoners in het noorden van Engeland, is al twee dagen het toneel van demonstraties van conservatieve moslims. Bij de poort van Batley Grammar School protesteren ze, omdat ze geen genoegen nemen met de schorsing van een leraar. 

De leraar had deze, tijdens een godsdienstles, cartoons getoond uit het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo, waarin de profeet Mohammed was afgebeeld. In de islam zijn afbeeldingen van de profeet Mohammed verboden. 

Verontschuldigd

Schooldirecteur Gary Kibble verontschuldigde zich in een mail aan de ouders voor het ongepaste gebruik van de cartoons en de leraar werd geschorst. Maar de betogers vinden dat dat nog niet ver genoeg gaat. Ze vinden dat de zaak strafrechtelijk onderzocht moet worden. Volgens hen was het “een duidelijke poging om godsdiensthaat aan te wakkeren”.

Toen de demonstranten vanochtend weer aan de schoolpoorten verschenen, besloot de directie om de lessen op te schorten.Nochtans had een imam gisteren nog geprobeerd de gemoederen te bedaren. 

Na doodsbedreigingen is de leraar nu ondergedoken. De Britse regering noemt demonstratie aan de schoolpoort verontrustend. Leerlingen zijn op hun beurt begonnen met een petitie om de leraar te steunen.

Bekijk hier een reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen