Radio 2

Oorzaak bekend van ongeval met schoolpoort in Bavikhove: "Zwakke beveiliging en te hard op geduwd"

In Bavikhove kwamen donderdag 4 schoolkinderen van VBS De Wingerd onder een schoolpoort terecht. De poort kantelde net nadat ze was opengeschoven. Volgens het parket van Kortrijk was de poort niet goed beveiligd en hebben kinderen er tegen en op geduwd.

Toen een juf van VBS De Wingerd in Harelbeke donderdag de schoolpoort opende, kwam de poort om onduidelijke redenen los. De oorzaak is ondertussen gevonden. Hanne Demedts van het parket van Kortrijk: "Enerzijds is er de manier waarop de poort werd geopend. We zien op camerabeelden  dat er kindjes zijn die op het ogenblik dat de juf de poort heeft geopend, de poort nog wat verder duwen en mogelijk was dat een beetje te hard. Anderzijds is er een gebrek in een technische component van de poort. En de poort was bovendien ook zwak beveiligd." 

Lange revalidatie

De schoolpoort van basisschool De Wingerd viel op 4 leerlingen. Ze zijn allemaal tussen de 6 en 12 jaar. Eén van hen zal 4 weken moeten herstellen met een been in het gips. Het zwaarst gewonde kind zal lang moeten revalideren, maar gelukkig wel volledig herstellen. 

Meest gelezen