Google Maps

Gemeentelijke kleuterschool Zoutleeuw blijft wél open: “Ondanks de snottebellen”

Heel wat kleuterscholen sluiten volgende week de deuren, maar de gemeentelijke kleuterschool “De Kleine Picasso” in Zoutleeuw blijft wel open. “Er is gevaar, maar een sluiting gaat het probleem alleen verleggen”, zegt directeur Kelly Frederickx.

Terwijl bijna alle kleuterscholen volgende week dichtgaan, blijft de gemeentelijke kleuterschool van Zoutleeuw wel open. Het gaat om het schooltje “De Kleine Picasso”. De directie heeft die beslissing om open te blijven genomen in overleg met de leerkrachten, zegt directeur Kelly Frederickx: “Het was wel een tweestrijd. De veiligheid van de leerkrachten staat op het spel. We staan natuurlijk middenin de snottebellen en de poepen afkuisen. Het gevaar is er dus wel, maar een sluiting gaat het probleem alleen verleggen. Kinderen gaan bijvoorbeeld naar grootouders, of er moet noodopvang voorzien worden. Dan kunnen we evengoed de school open houden.”

Ondergewaardeerd

Directeur Kelly Frederickx is net als vele anderen misnoegd over de communicatie rond de kleuterscholen: “Kleuteronderwijs blijft open omdat het moeilijk is om opvang te voorzien voor kleuters en dat gaat ook niet samen met thuiswerk. Ik begrijp het ergens, maar waar ligt de grens met een kind uit het eerste leerjaar? We hebben nu het gevoel dat we als opvanginitiatief worden aanzien in plaats van volwaardig onderwijs. Er is een duidelijke onderwaardering van onze job.”

 

Meest gelezen