Genk en Sint-Truiden zetten in op vakantie in eigen land

De steden Genk en Sint-Truiden zetten al volop in op een vakantiebeleving in eigen land, want het ziet er nog niet naar uit dat we deze zomer naar het buitenland kunnen. In Genk komen er weer bubbelterrassen aan de Molenvijvers en in Sint-Truiden willen 28 horecazaken één groot terras maken aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk. 

Het vakantiegevoel begint te komen, maar voorlopig zullen we nog altijd dichtbij huis moeten genieten. Genk en Sint-Truiden werken daarom al aan de vakantiebeleving in eigen land. In het Molenvijverpark in Genk zal er deze zomer weer een groot terras komen. Het plan is dat er zo'n 100 mensen tegelijk een terrasje kunnen doen, in hun eigen bubbel en ver genoeg van elkaar. "We weten dat de buitenruimte deze zomer heel belangrijk zal worden", zegt Toon Vandeurzen, schepen van evenementen in Genk. "We hebben heel wat leuke en kleine horecazaken en we willen hen meer ruimte geven. We gaan het terras gratis ter beschikking stellen aan de horecazaken en werken week om week met een beurtsysteem."

Sint-Zuiden

In Sint-Truiden willen 28 horecazaken één groot terras maken aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Ze zullen van de autovrije straten gebruik maken om extra sfeer en beleving in de stad te brengen.  "We gaan met 40 olijfbomen werken rond de kerk en er komen ook lampen die het 's avonds gezellig maken", zegt Kevin Vanhoegaerden, voorzitter van vzw Sint-Truiden. "We willen dat de klant zich op vakantie voelt." Het zomerterras krijgt de naam 'Sint-Zuiden'.

Meest gelezen