Man die burgemeester van Brugge aanviel wordt geïnterneerd

Er komt geen proces tegen de man uit Torhout die vorig jaar burgemeester Dirk De fauw van Brugge aanviel met een mes. Hij wordt geïnterneerd. Dat betekent dat hij behandeld wordt in een speciale afdeling van de psychiatrie, tot hij beter is. 

De 35-jarige Torhoutenaar wachtte afgelopen zomer burgemeester De fauw op aan zijn kantoor in Sint-Andries en viel hem aan met een mes. De burgemeester liep een snee op aan zijn keel van 14 centimeter en moest onmiddellijk worden geopereerd. Ondertussen is hij volledig hersteld.

De Torhoutenaar kende de burgemeester al 15 jaar als bewindvoerder. Als advocaat keek De fauw toe op de financiën van de man, die al langer psychische problemen had. Op het moment van de aanval was de dertiger opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, omdat hij waanideeën had, maar in het weekend mocht hij nu en dan naar huis . 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Stemmen in het hoofd

Volgens de gerechtsdeskundige kan de man uit Torhout niet verantwoordelijk worden gesteld voor zijn daden.  Stemmen in zijn hoofd hadden hem opgedragen om de burgemeester wat aan te doen. Daarom wordt hij geïnterneerd. Een internering is geen straf, maar een maatregel die mensen moet beschermen, tot ze beter zijn. Ze worden behandeld in een speciale afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis waar extra beveiliging is. 

Meest gelezen