Slechts 1 op 5 Antwerpse kleuterscholen opent maandag de deuren

De meeste kleuterscholen uit de provincie Antwerpen kiezen ervoor om maandag dicht te blijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Antwerpen. Voorlopig hebben slechts 14 van de 69 gemeenten beslist de gemeentelijke kleuterschool open te houden. Dat is ongeveer 20 procent. Scholen die beslissen een week vroeger te sluiten, voorzien wel noodopvang.

Uit een rondvraag van Radio 2 Antwerpen blijkt dat slechts 14 gemeenten na het weekend hun kleuterscholen zullen openen. Het gaat om scholen in Kontich, Herselt, Meerhout, Baarle-Hertog, Kalmthout, Mortsel, Retie, Zandhoven, Vosselaar, Vorselaar, Beerse, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Aartselaar.  

Als school hebben wij ook een maatschappelijke rol te vervullen

Kris Kestens, directeur gemeentelijke basisschool Cadé in Aartselaar

In Aartselaar blijft basisschool Cadé open, en daar is directeur Kris Kestens blij mee: "Als je de mogelijkheid hebt om open te blijven, dan moet je dat doen. We hebben een maatschappelijke rol te vervullen. Het moet niet gemakkelijk zijn voor ouders die verplicht moeten telewerken, om hun kleutertjes een hele dag bij hen te hebben."

De kleuterscholen van het vrij- en gemeenschapsonderwijs bleven sowieso al toe. Voor de gemeentelijke scholen lag de eindbeslissing bij het lokale bestuur. De meeste besturen beslisten dan om net als het lager en secundair onderwijs een week vroeger de paasvakantie in te gaan. Ook in de stad Antwerpen gaan de stedelijke  kleuter- en lagere scholen dicht. Scholen die dichtgaan, voorzien wel eventuele noodopvang. 

Meest gelezen