Mikke Lenders

Na een Achelse trappist vertrek je op verkenning door de Belgisch-Nederlandse grensstreek

Er komt een regionaal bezoekers- en belevingscentrum bij de Achelse Kluis. Het stadsbestuur van Hamont-Achel wil daar niet alleen de bezoekers van de historische kluis en trappistenbrouwerij ontvangen, maar er ook een startplaats van maken voor een verkenning van het volledige gebied van De Groote Heide.

Aan de Achelse Kluis komt een interactief bezoekers- en belevingscentrum en daar zal heel wat verteld worden. De Achelse Kluis heeft immers een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de grensregio en is daarnaast centraal gelegen in Natuurgrenspark ‘De Groote Heide’, pal op de Belgisch-Nederlandse grens. De Groote Heide is een natuurgebied van liefst  6.000 hectare dat zich uitstrekt vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot ver over de grens met België in Pelt en Hamont-Achel. Vanuit het bezoekerscentrum kunnen wandelaars en fietsers vertrekken voor een tocht door de natuur of een bezoek aan heel wat interessante plekken en bezienswaardigheden, zowel in beide Limburgen als in het Nederlandse Noord-Brabant.

Nog even geduld tot volgend jaar

Vanuit de boeiende en rijke geschiedenis van de site van de Achelse Kluis zal dus de geschiedenis en belevingswaarde van het volledige gebied verteld en beleefd kunnen worden. Er wordt gewerkt met  interactieve toepassingen. Midden volgend jaar wil Hamont-Achel het toeristisch onthaal openen, en in het najaar van 2022 volgt dan de opening van het belevingscentrum.

Meest gelezen