Google Street View

Tienen voorziet volgende week noodopvang voor kinderen : "Alleen voor wie het echt nodig heeft" 

De stad Tienen organiseert noodopvang voor ouders die volgende week voor hun kinderen geen opvang hebben. Door de stijgende coronacijfers nam het Overlegcomité de beslissing om de paasvakantie met een week te verlengen vanaf maandag 29 maart.

"We voorzien het alleen voor mensen die het echt nodig hebben", zegt de burgemeester van Tienen, Katrien Partyka. "Voor ouders die bijvoorbeeld in de zorg werken, bij de politie of in de voedingssector. Maar het kan ook voor kinderen die in moeilijke situaties leven, en het thuis moeilijk hebben. We kijken ook naar de scholen om door te verwijzen. Maar iedereen die het echt nodig heeft, die geen andere oplossing heeft en een attest van de werkgever heeft, kan terecht in de noodopvang van de stad."

De kindernoodopvang wordt georganiseerd in het sportcentrum Houtemveld, in bubbels van 10. Je kan je aanvraag indienen bij de jeugddienst van Tienen.

Meest gelezen