Terwijl de meesten noodgedwongen inkrimpen, breidt Wichelen aanbod paaskampen uit

Nogal wat Oost-Vlaamse gemeenten en organisaties verminderen hun aanbod van (sport)kampen en speelpleinwerking in de paasvakantie, of ze schaffen het zelfs af. Het is vaak niet haalbaar om, zoals de coronamaatregelen het willen, de kampen in kleine groepen te organiseren. Maar Wichelen doet net het omgekeerde en breidt haar aanbod voor de paasvakantie uit. "Een bewuste keuze," zegt burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN).

Om de kampen te kunnen organiseren, en het aanbod uit te kunnen breiden, moet Wichelen meer mensen inzetten. Maar daar wil de gemeente inspanning voor doen. Want het is nodig dat de kinderen kunnen opgevangen worden, vindt burgemeester Taylor: "We zijn ervan overtuigd dat als we dat als gemeente niet doen, als we de opvang zouden annuleren, dat de kinderen bij grootouders terechtkomen. Of dat groepen kinderen zich thuis gaan concentreren. Dat willen we vermijden."

Als we geen opvang zouden voorzien, dan gaan de kinderen bij de grootouders moeten gaan. Dat willen we vermijden
Burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN)

Kleine bubbels

Dus organiseert Wichelen verschillende paaskampen in kleine bubbels. "Oorspronkelijk zouden we met groepen van 25 werken, maar we hebben dat nu veranderd naar 10. We gaan meer begeleiders nodig hebben, maar op die manier kunnen we de kampen wel op een coronavriendelijke manier realiseren," besluit Taylor. 

Er is 1 volledig extra kamp bijgekomen in het aanbod, en bij 2 bestaande kampen heeft Wichelen extra plaatsen gecreëerd. 

kasto80

Meest gelezen