Ontroerende foto uit Italiaans ziekenhuis: baby met COVID-19 vertroeteld door verpleegkundige

Een foto van een Italiaanse verpleegkundige die volledig ingepakt een baby knuffelt die besmet is met het coronavirus gaat viraal. De foto werd genomen in het ziekenhuis Salesi in Ancona en is voor veel Italianen een symbool geworden van het gevecht tegen COVID-19.

De baby van zeven maanden oud moest dringend een operatie ondergaan aan de darmen. Zowel zijn moeder als hij werden getest op het coronavirus en bleken allebei besmet. Daardoor kon de moeder een week lang niet op bezoek gaan bij haar zoontje, terwijl hij herstelde van de operatie. Ook haar man mocht niet langsgaan, wegens besmettingsgevaar. 

"Toen ze me deze foto zonden, ben ik ontwaakt uit mijn nachtmerrie", zei de moeder. "Het is een foto van menselijkheid en professionaliteit". Ondertussen is de baby alweer thuis.

De moeder heeft een brief geschreven naar het ziekenhuis om alle artsen en verpleegkundigen die voor haar zoontje gezorgd hebben te bedanken. "Ik zal dit nooit vergeten", zei ze. 

Meest gelezen