Foto: Marie Lavrysen

Ook pruikenmaakster moet sluiten: "Enige voordeel? Dat de staarten weer wat langer worden om later pruiken van te maken"

Alle niet-medische contactberoepen moeten vanaf morgen opnieuw de deuren sluiten door de strengere coronamaatregelen, ook de pruikenmakers gaan vier weken dicht. Marie Lavrysen van De Pruikenmaker uit Geel zal alleen nog mensen mogen ontvangen die een medisch voorschrift hebben voor een pruik. Ook de haardonaties via de kappers vallen een tijdje weg.

Marie Lavrysen van De Pruikenmaker uit Geel maakt pruiken op maat voor mensen die hun haar verliezen door een ziekte, zoals kanker of alopecia. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. De pruiken worden gemaakt van echt haar, dat Lavrysen meestal ontvangt via de kappers. Die donaties vallen nu even stil. De laatste maanden was het voor haar wel heel druk, vertelde ze op Radio 2 Antwerpen. "Heel veel mensen hebben na al die lockdowns eindelijk hun haar laten knippen dus ik had een stormloop aan staarten, dat was super leuk. Jammer dat het nu even stopt. Het enige voordeel? Als de staarten zullen terugkomen, zullen ze nog net iets langer zijn."

Een aantal pruiken zullen hier een maand liggen wachten op iemand die ze nodig heeft, dat vind ik heel erg

Marie Lavrysen, De Pruikenmaker

Vanaf morgen mogen alleen nog mensen met een medisch voorschrift hun pruik gaan ophalen. "Vandaag wordt het nog druk, ik verwacht heel wat mensen die hun pruik vandaag nog komen halen. Want mensen die minder dan 30 procent haarverlies hebben, mogen hun pruik vanaf morgen niet meer komen ophalen. Er zullen hier een aantal pruiken een maand liggen wachten op iemand die ze nodig heeft, dat vind ik heel erg."

Marie Lavrysen is blij met alle types haar maar ze is vooral op zoek naar lang grijs haar. "Dat is als zoeken naar een naald in een hooiberg. Heel weinig mensen hebben lang grijs haar en nog minder van hen knippen dat kort. Mijn man vindt het heel vervelend maar als ik iemand met mooie lange grijze haren zie op straat, spreek ik die altijd aan. Dan vraag ik of ze het aan mij willen geven als ze hun haar ooit kort knippen. Daar hebben ze meestal wel begrip voor."

Meest gelezen