Foto Kurt

Oude stadhuis Roeselare wordt volledig leeggehaald: "Verenigingen en jeugdbewegingen mogen materiaal komen halen"

De voorbije maand zijn 300 stadsmedewerkers van Roeselare verhuisd naar een tijdelijk gebouw. Het enorme stadhuis wordt in september gesloopt. Maar vanaf april beginnen ze het gebouw leeg te halen. "Meubels, radiatoren, verlichting, we willen zoveel mogelijk materiaal recupereren", zegt schepen van Stadsontwikkeling, Nathalie Muylle (CD&V)

De ambtenaren zijn verhuisd, het enorme gebouwenblok met een grondoppervlakte van zo’n 2700 m² staat leeg. Opvallend, in april start een "zachte sloop" waarin ook verenigingen en jeugdbewegingen de kans krijgen om zaken te recupereren. "Een meubelstuk of radiator kan een tweede leven leiden in plaats van op de schroothoop te eindigen", zegt schepen van Stadsontwikkeling Nathalie Muylle (CD&V). "Alle losse elementen worden weggenomen en gerecycleerd waar mogelijk. Verenigingen van de stad Roeselare krijgen de mogelijkheid om bepaalde zaken mee te nemen: kasten, technische toestellen, verlichting, meubels. Ik denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting die we gaan gebruiken in een van onze scholen. Zo kan de LED-verlichting van het stadhuis in de klasjes van de stedelijke basisschool belanden. We hebben de laatste jaren tot op het laatste geïnvesteerd in technische installaties. Een deel van die zaken laten we niet verloren gaan." 

Sloop vanaf september

In september volgt de "harde sloop", waarbij een groot deel van het gebouw tegen de vlakte gaat (foto: rood) en het puin wordt geruimd. Verwacht wordt dat die fase begin 2022 is afgerond, waarna de bouw van het nieuwe stadhuis kan starten. In 2024 zou het nieuwe duurzame stadhuis er moeten staan. 

Radio 2

Meest gelezen