Radio 2

Stadsbestuur Nieuwpoort keurt vergunning voor gebouw van 19 verdiepingen af: "Ze mogen blijven proberen, wij gaan nooit zoiets groot toelaten"

Een appartementsgebouw van 19 verdiepingen in Nieuwpoort komt er niet. Er werd een vergunning aangevraagd, maar die is afgekeurd door het stadsbestuur. Er ging zelfs een petitie rond tegen het project. Die telt inmiddels al 700 handtekeningen. 

Een projectontwikkelaar was van plan om op het Sint-Bernardusplein in Nieuwpoort een gebouw van 64 meter hoog te bouwen. Herman Lenaers, een buurtbewoner, startte een petitie. "Dit pleintje is nog het enige stukje groen dat we hebben in Nieuwpoort-Bad. Het is schandalig. In Nieuwpoort zijn er al meer dan genoeg appartementen."

De man krijgt de steun van het stadsbestuur, dat de vergunning afkeurt. Herman Lenaers: "Voorlopig zijn we gerust. Natuurlijk weten we niet hoe de bouwpromotor zal reageren. Die heeft nog enkele mogelijkheden. We moeten zien wat er gebeurt. Het heeft allemaal wat tijd nodig. Voorlopig zijn we eventjes gerust." 

Geen hoogbouw in Nieuwpoort

De burgemeester van Nieuwpoort Geert Vanden Broucke (CD&V) had voor de verkiezingen al beloofd dat zo'n hoog gebouw er niet zou komen in Nieuwpoort. Hij houdt dus woord. "Zo'n hoge gebouwen zullen er nooit komen in Nieuwpoort-Bad. Projectontwikkelaars mogen met voorstellen komen zoveel ze willen, maar wij gaan die effectief nooit goedkeuren. Wij willen gewoon geen hoge torens in Nieuwpoort-Bad. Om de eenvoudige reden dat Nieuwpoort-Bad georganiseerd is voor pakweg 15.000 mensen. We moeten er geen 40.000 willen inproppen. De leefbaarheid is voor ons zeer belangrijk." 

Meest gelezen