Videospeler inladen...

BEKIJK: Tientallen doden en gewonden bij treinramp in Egypte

Bij een zware treinramp in Egypte zijn zeker 32 doden gevallen en bijna 100 gewonden. In de buurt van de stad Sohag, in het zuiden van Egypte, botsten twee treinen op elkaar. Verschillende wagons ontspoorden en kantelden om. De Egyptische spoorwegen zeggen dat onbekenden aan de noodrem hebben getrokken van de eerste trein en dat de tweede trein er langs achter op is ingereden. De spoorwegen in Egypte hebben een slechte reputatie: ze zijn niet goed onderhouden en er gebeuren veel ongelukken.

Vanmiddag zijn in Egypte twee treinen op elkaar gereden met als gevolg tientallen doden en gewonden. De treinramp vond plaats in Tahta, in de provincie Sohag, zowat 460 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caïro. Volgens de eerste berichten stond een van de treinen stil toen de andere er is op ingereden. Door het ongeval zijn drie rijtuigen met reizigers gekanteld.

Opzettelijk?

Volgens de Egyptische autoriteiten zijn er aanwijzingen dat een opzettelijke menselijke handeling achter het ongeval zit. Iemand had de noodrem van de eerste trein geactiveerd, waardoor de trein plots tot stilstand kwam en bijgevolg de botsing met de tweede trein veroorzaakte. 

De Egyptische president, Abdul Fatah al-Sisi, belooft een "afschrikkende sanctie" voor iedereen die verantwoordelijk is voor de dodelijke botsing van de twee passagierstreinen, verklaart hij op Twitter. Intussen heeft de premier een onderzoek bevolen naar het ongeval.

Déjà vu

Treinbotsingen komen vaak voor in Egypte met een soms zware dodentol. De spoorwegen worden slecht bestuurd en slecht onderhouden. Volgens een eerdere verklaring van president Sisi is er nood aan minstens 14 miljard euro om het spoorsysteem te herstellen.

Recente zware treinongevallen in Egypte:

  • 2002: 300 doden.
  • 2016: 51 doden.
  • 2018: 12 doden.

Bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen