Winkelen op afspraak verandert weinig in praktijk: "Alles blijft hetzelfde, je mag zelfs met 1 iemand extra binnen"

Nu blijkt dat klanten ook bij de deur een bezoek aan de winkel kunnen reserveren, verandert er weinig voor de niet-essentiële winkels. Dat vinden de winkeliers in het Antwerpse stadscentrum. "Alles blijft hetzelfde, alleen mag je nu wel met 2 personen van eenzelfde bubbel winkelen", zegt Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen in Antwerpen.

Het Overlegcomité heeft woensdag beslist dat niet-essentiële winkels niet hoeven te sluiten, maar dat ze moeten overschakelen op "winkelen op afspraak". Die afspraak mag ook nog aan de deur gemaakt worden, zolang er nog voldoende plaats is. Volgens winkeliers verandert er dus maar weinig in de praktijk. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Alles hangt af van hoe de klanten reageren. Gaan ze het begrijpen? Gaan ze nog langskomen als ze moeten reserveren?

Nico Volckeryck, Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen in Antwerpen

"Een maximaal aantal klanten per winkel was er al en de klanten zijn het al gewoon om hun handen te ontsmetten en een mondmasker te dragen. Er verandert dus niet veel", zegt Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen in Antwerpen. "Het enige dat verandert, is dat je met 2 personen van eenzelfde bubbel de winkel mag binnenkomen. Dat is dus 1 persoon extra." 

De winkeliers vragen zich wel af of het reserveren geen te hoge drempel zal zijn de klanten. "Alles hangt af van hoe de klanten reageren. Gaan ze het begrijpen? Gaan ze nog wel langskomen als ze moeten reserveren?", gaat Volckeryck verder. "Als blijkt dat klanten niet meer willen komen, kan het zijn dat sommige winkeliers niet open willen blijven." 

Meest gelezen