Boom valt op meisje van 14 , park Groene Long Londerzeel voorlopig gesloten

Natuurpark de Groene Long in Londerzeel centrum is op burgemeestersbesluit voor onbepaalde tijd gesloten voor alle bezoekers. Dat komt omdat er vrijdagmiddag plots een boom viel, waarbij een meisje van 14 zwaargewond werd. 

Het meisje was vrijdag  met vriendinnen aan het spelen in het natuurdomein de Groene Long in Londerzeel. Plots viel een boom aan een vijvertje op haar. Het meisje brak twee ruggenwervels maar is aan de beterhand, zegt burgemeester Conny Moons (LDW): "Ik heb gehoord dat ze geopereerd is en dat ze het goed stelt, er wacht wel nog revalidatie. Vermoedelijk is de boom omgevallen door de wind en omdat de ondergrond te nat was en de wortels van die boom niet diep genoeg in de grond zaten. De Groene Long was onlangs nog nagekeken door Natuur en Bos en er zijn toen wat dode bomen gerooid. Tot nader order blijft het park afgesloten." 

We gaan het park helemaal onderzoeken tot we weten dat geen boom meer kan vallen.

Conny Moons, burgemeester Londerzeel

De Groene Long was vroeger een verwaarloosde pastorietuin. Samen met achterliggende particuliere tuinen werd er afgelopen jaren een belevingsgebied gemaakt waar iedereen zich thuis kan voelen. Het natuurgebied loopt langs de Molenbeek en is volledig ingericht met poelen, bruggetjes, hoogstamboomgaard, wandelpaden, insectenhotel, doolhof, bloemenweide en speelruimte. Er staan ook twee outdoor beweegtoestellen en het gebied vormt een speelterrein voor jeugdverenigingen, maar ook een park waar iedereen kan wandelen. Leerlingen gebruiken de Groene Long ook om te leren over de natuur. Het is erg populair in Londerzeel. 

 

Daarom laat de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) intussen in een mededeling weten dat het ten strengste verboden is de site te betreden. De politie voorziet toezicht en controle. Wie de Groene Long betreedt ondanks het verbod, riskeert een boete. 

Meest gelezen