Brand bij recyclagebedrijf in Menen: "Grote rookpluim, parcours Gent-Wevelgem lichtjes aangepast"

Het was eventjes spannend tijdens Gent-Wevelgem. De slotfase moest worden aangepast door een brand bij Galloo in Menen. Het bedrijf ligt niet ver van de aankomst van Gent-Wevelgem. De brandweer en de burgemeester van Menen  beslisten om het parcours lichtjes te veranderen, maar dat had geen grote gevolgen voor de koers.

In het recyclagebedrijf had rond 11 uur een berg met afvalmetaal vuur gevat. Er was een grote rookpluim te zien in de wijde omgeving, buurtbewoners kregen de raad om deuren en ramen gesloten te houden. 

De brandweer en de burgemeester van Menen beslisten daarom om het parcours van Gent-Wevelgem rond Menen lichtjes aan te passen. De renners werden niet door het centrum van Menen gestuurd, maar deden een kleine omweg. 

Niet de eerste brand bij Galloo

Het duurde uren voor de brand onder controle was, nadien moest ook nog uren worden nageblust. De oorzaak van de brand is nog niet echt duidelijk, mogelijk is een lithiumbatterij beginnen branden in een hoop afval. Exact twee maanden geleden was dit het geval. Toen werd het bedrijf ook getroffen door een zware brand, de zoveelste in de rij. Woordvoerder Jasper Torreele: "Hoe die branden te vermijden? We nemen heel wat brandpreventieve maatregelen om dit te vermijden, maar als zoiets begint te smeulen in zo'n berg afval, dan is het zaak om die zo snel mogelijk te blussen en dat hebben we vandaag ook gedaan."

Radio 2

Meest gelezen