Videospeler inladen...

Grote politieactie in Antwerpen tegen illegale straatraces: "Boetes voor zo'n 450 aanwezigen"

In Antwerpen is gisteravond een grote politieactie gehouden tegen illegale straatraces op twee grote parkings in de Antwerpse wijk Luchtbal. Buurtbewoners klaagden al een tijdje over overlast door die straatraces. Bovendien zijn door de coronamaatregelen grote bijeenkomsten ook verboden. De politie schreef in totaal zo'n 450 pv's uit.

"De politie ontving de voorbije weken heel wat meldingen van overlast op de Groenendaallaan en de Noorderlaan", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Op vrijdag- en zaterdagavond kwamen er telkens heel wat mensen bijeen om illegale straatraces te houden."

"Dat leidde niet enkel tot overlast maar ook tot gevaarlijke situaties. Zo is er vorige week ook iemand gecrasht." Maar grote bijeenkomsten zijn bovendien ook nog altijd verboden vanwege de coronamaatregelen. 

BEKIJK hier het verslag over de grote politieactie in "Het Journaal"
(en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

"Omdat eerdere politietussenkomsten regelmatig uitdraaiden op een kat-en-muisspel met de aanwezigen, werd besloten om een gerichte actie op poten te zetten. Daarbij werden alle in- en uitgangen van de parkinggebouwen afgezet en konden alle aanwezigen worden gecontroleerd." 

"In totaal werden 4 wagens in beslag genomen en 2 opgevoerde brommers. Alle aanwezigen, zo'n 450 in totaal, kregen ook een GAS-boete voor deelname aan een verboden samenscholing en het veroorzaken van overlast." De politie sluit niet dat er nog acties zullen volgen.

Tuning-clubs willen dat het stopt

Verschillende tuning-clubs, waaronder Dropped Nation uit Duffel, dringen er in een open brief op aan dat de illegale praktijken van de straatracers stoppen. "Ze verpesten het voor ons", legt  voorzitter Rudy Willeme uit. "We steken veel geld in onze hobby en springen erg zorgzaam om met onze auto's. Wij gaan onze wagens nooit de vernieling in rijden, integendeel.  Dat roekeloze gedrag moet stoppen."

Ook voor motard Joris Asselbergh is het genoeg geweest. Hij was er afgelopen zaterdag bij op een van de bijeenkomsten toen de politie binnenviel. "Een vriend van me had tamelijk snel door dat de politie undercover aanwezig was", getuigt Joris. "Vooraleer ook maar iemand weg kon vluchten, hadden ze de uitgangen met spijkermatten versperd.  Zelf ben ik er vanaf gekomen met een boete, maar ik denk niet dat ik hier nog terugkom. Ik vind wat hier gebeurt echt niet kunnen. Ze zijn te ver gegaan."

(bekijk hieronder het verslag en lees verder)

Videospeler inladen...

"Toen we hier vroeger samen kwamen om onze wagens aan elkaar te tonen, was het bijna een familiebijeenkomst. Sommige tuners namen zelfs hun kinderen mee", voegt Dropped Nation clublid Nick Bruyninck nog toe. Hij hoopt dat het ooit weer zoals vroeger zal worden en dat de tuners, na corona, opnieuw events kunnen organiseren om hun gepimpte bolides aan elkaar te kunnen showen.  

Meest gelezen