Belga

Jongeren betalen vanaf juli nog maar 12 euro voor een jaarabonnement van de MIVB in Brussel

Vanaf 1 juli betalen scholieren en studenten die in Brussel onderwijs volgen nog maar 12 euro voor een jaarabonnement bij de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB. Voor Brusselse jongeren van 18 tot 24 jaar die niet studeren of al werken geldt dat goedkope tarief vanaf februari volgend jaar. 

Scholieren en studenten die les volgen in Brussel betalen vanaf 1 juli nog maar 12 euro voor een jaarabonnement bij de MIVB, de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij. Voor 1 euro per maand kunnen ze dus gebruik maken van alle bus-, tram- en metrolijnen van de MIVB. Dat heeft de Brusselse regering bekendgemaakt.

Vanaf februari 2022 geldt dat tarief ook voor alle Brusselse jongeren tussen 18 en 24, dus ook voor wie niet (meer) studeert of al werkt.

Jong geleerd is oud gedaan

Het Brusselse Gewest trekt daar 14 miljoen euro voor uit. Zo wil de regering jongeren overtuigen om voor verplaatsingen in de stad voor het openbaar vervoer te kiezen. 

We willen jongeren van jongs af aan aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken. Jong geleerd is oud gedaan.

Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen): “Wij willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen op het openbaar vervoer krijgen omdat het op die manier antwoorden kan geven aan de filedruk in Brussel en ook aan de luchtvervuiling die in onze stad heel hoog is. Daarom willen we jongeren aanmoedigen om van jongs af aan het openbaar vervoer te gebruiken."  

"En dus bieden we een zo goedkoop mogelijk tarief aan van 12 euro per jaar. Zo kan je heel de stad in alle vrijheid ontdekken. En op deze manier hopen wij om goede gewoontes aan te kweken bij de jongeren, en hopelijk blijven ze dan uiteraard het openbaar vervoer gebruiken, ook wanneer ze ouder worden. Jong geleerd is oud gedaan."

Elke jonge Brusselaar zou zich moeiteloos en zonder al te veel kosten moeten kunnen verplaatsen binnen ons gewest.

Rudi Vervoort, minister-president Brussels Hoofdstedelijk Gewest

"Elke jonge Brusselaar zou zich moeiteloos en zonder al te veel kosten moeten kunnen verplaatsen binnen ons gewest." zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "Ik ben dan ook enorm verheugd dat de Brusselse regering dit nieuwe jongerentarief kan aanbieden. Ik hoop dat dit de verplaatsingen van onze studenten zal vergemakkelijken en dat het onze jongeren zal motiveren om nog meer gebruik te maken van het kwaliteitsvol aanbod van onze diensten."

Lees verder onder de afbeelding:

Belga

Aanbod breidt nog uit

De MIVB vervoert jaarlijks ruim 400 miljoen reizigers. Het aanbod bussen, trams en metro's breidt de komende jaren nog uit, met 20 procent extra plaatsen op de bus, zeven nieuwe tramlijnen en een nieuwe metrolijn. 

Het jongerentarief moet jongeren overtuigen om voor het openbaar vervoer te kiezen wanneer het kan. Bestaande kortingen blijven behouden: de volledige lijst van de kortingen is te raadplegen op de website van de MIVB.

De MIVB is volop bezig met het inwerken van de nieuwe tarieven. Concrete informatie rond verkoop en precieze data volgt zo spoedig mogelijk, laat de vervoersmaatschappij nog weten.

Meest gelezen