30-tal corona-pv’s uitgeschreven tijdens marathon voor het goede doel

In Meise heeft de politie zo'n dertig boetes uitgeschreven voor de supporters van de 25-jarige Anton d'Hooghe, die een marathon liep. De fans hielden zich echter niet aan de coronamaatregelen en kregen allemaal een proces-verbaal. 

Anton d'Hooghe liep dit weekend een marathon voor het goede doel. Anton raakte in 2019 verlamd, maar genas op wonderbaarlijke wijze. De 25-jarige man werd bij zijn uitdaging aangemoedigd door heel wat fans. Maar die kregen na een telefoontje van een inwoner allemaal een boete. "Heel wat mensen zijn buitengekomen om mij aan te moedigen en helaas werden er een aantal groepjes gevormd die zich niet hielden aan de coronamaatregelen", vertelt Anton. "De mensen waren natuurlijk heel enthousiast, ze vormden zelfs een erehaag om mij te steunen, maar helaas met een coronaboete tot gevolg."

Met zes combi's kwam de politie ter plaatse om boetes uit te schrijven

Anthon d'Hooghe, marathonloper

Het was een inwoner van Meise die de politie had gebeld om de overtredingen te melden. "Met zes combi's is de politie afgezakt naar de marathon", gaat Anton verder. "En dat heeft het evenement natuurlijk een beetje ontsierd. Het is spijtig dat er pv's zijn uitschreven, want ik denk dat ik zonder de steun van al die supporters de eindmeet niet had gehaald. Al begrijp ik het natuurlijk wel, maar misschien was een waarschuwing op een evenement voor het goede doel meer dan genoeg geweest." 

De tijd van waarschuwen en sensibiliseren is voorbij

Alain Meerts, korpschef politie Meise

De politie van Meise bevestigt dat er naast onmiddellijke inningen ook pv's werden uitgeschreven.  "Er werd effectief een probleem vastgesteld op vlak van het niet respecteren van de regels voor samenscholingen", bevestigt korpschef Alain Meerts. "Het is niet omdat er iets georganiseerd wordt voor een goed doel – waar wij zeker niets op tegen hebben – dat de regels niet moeten gerespecteerd worden. De tijd van waarschuwen en sensibiliseren is voorbij."

Meest gelezen