Alweer geen truckshow in Bekkevoort dit jaar

Voor het tweede jaar op rij wordt er in Bekkevoort geen truckshow gehouden. Dat heeft de organisatie beslist omdat er te veel onzekerheid is over de coronamaatregelen.

Ronde deze periode moet de vzw Trucker for Life al volop bezig zijn met de organisatie van de truckshow. Maar de organisatie besliste nu al dat er dit jaar geen editie komt, door de onzekerheid rond corona. Bovendien wil de vzw niet voor steun gaan aankloppen bij bedrijven, die het wegens corona al heel moeilijk hebben. 

“Naar de truckshow komen normaal gezien heel wat mindervaliden, die een rondrit mogen doen met de chauffeurs”, zegt organisator Pieter van Dooren. “Ze genieten ervan en kijken er naar uit. Het is natuurlijk een zwakke gezondheidsgroep en we willen hen niet in gevaar brengen. En we willen hen ook niet teleurstellen om eerst te zeggen dat de truckshow plaatsvindt, en het dan toch moeten afzeggen.”

De truckshow zou dit jaar plaatsvinden op 14 en 15 augustus. Normaal nemen er meer dan 800 vrachtwagens aan deel. Het is het tweede jaar op rij dat de truckshow wordt afgelast. De volgende editie is nu gepland voor 13 en 14 augustus 2022. De opbrengst van de truckshow gaat normaal gezien naar goede doelen in de regio.

Meest gelezen