Radio 2

Bekende en onbekende inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne moeten mensen overtuigen om zich te vaccineren

Kortrijk, Harelbeke en Kuurne starten een campagne die mensen moet motiveren om zich te laten vaccineren. Er komen affiches van een 40-tal streekgenoten die elk met een eigen slogan oproepen om een prik te laten zetten. “Het is belangrijk voor de samenleving dat we meegaan in dit vaccinatieverhaal”, zegt ambassadeur en student-ondernemer Jotte Malisse uit Kortrijk.

Zo’n 40-tal inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne hebben zich ingezet om ambassadeur te worden in een nieuwe vaccinatiecampagne, waarbij mensen worden opgeroepen om zich te vaccineren. De ambassadeurs komen uit verschillende groepen en leeftijden. Enkele uithangborden zijn voetballer Christof D'Haene van KV Kortrijk, de bekende illusionist Gilli en zanger Herbert Verhaeghe.

Ook mindere bekende inwoners worden ingeschakeld bij de campagne, waaronder bakkers en studenten. Daar is student-ondernemer Jotte Malisse, uit Kortrijk, tevreden over: “Ik denk dat het typerend is voor onze generatie dat we dit soort dingen wat sneller aanvaarden. We zijn over het algemeen ook wat minder sceptisch tegenover de gezondheidssector.”

Goede voorbeeld geven

Malisse gelooft dat dit soort acties wel een verschil kan maken bij mensen die nog twijfelen. “Misschien moeten we ook het goede voorbeeld geven aan onze ouders of ouderen, om hen gerust te stellen. We moeten proberen duidelijk te maken dat het belangrijk is voor de samenleving dat we meegaan in dit verhaal, en dat wij deze trein niet zullen missen”, zegt hij daarover.

In het vaccinatiecentrum VAXPO in Kortrijk zijn ondertussen al 5.700 vaccins gezet, en dat aantal gaat de komende weken fors omhoog. Deze week alleen al komen er nog eens de helft zo veel mensen bij. Voorlopig heeft maar 1 procent van wie opgeroepen is, zijn vaccin geweigerd.

Meest gelezen