Nicolas Maeterlinck

Brandende vrachtwagen zorgde de hele middag en avond voor grote problemen op de E40 richting kust  

Vanochtend kantelde een vrachtwagen op de E40 richting kust tussen Drongen en Nevele. Het voertuig vloog daarna direct in brand. De chauffeur bleef gelukkig ongedeerd. De brandweer had veel tijd nodig om het vuur te blussen want de vrachtwagen zat vol met papier en karton. Na 18 uur kwam de linkerrijstrook vrij maar het duurde nog tot veel later in de avond tot alle problemen voorbij waren.

De vrachtwagenchauffeur heeft net voor de brug over het Schipdonkkanaal wellicht een stuurfout gemaakt. De pechstrook verdwijnt daar, de rijstroken versmallen, en bij druk verkeer richting kust gebeuren daar sowieso wel vaker ongevallen. Het onderzoek door politie en justitie moet echter nog uitwijzen wat er precies gebeurd is. 

Volgens Alisa Coessens van de Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) vervoerde de vrachtwagen papier zodat al snel een groot inferno ontstond. De brandweer stuurde meerdere bluswagens naar het incident om het vuur snel onder controle te krijgen.

De politie sloot de E40 een tijd af in Drongen. Daar moest iedereen de snelweg verlaten en een lokale omleiding volgen. Rond 18 uur was de linkerrijstrook tussen Drongen en Nevele weer open maar er bleven zelfs na de avondspits nog lange files tussen Sint-Denijs-Westrem en Nevele staan.

Je kan de actuele situatie op de weg volgen via onze verkeerspagina.

Meest gelezen