Radio 2

Ganzen doodgebeten door mysterieus roofdier in Steenokkerzeel

Vakantie-opvang Berkies in Melsbroek is opgeschrikt door een moord. Het ganzenkoppel dat er rondscharrelt op de kinderboerderij is doodgebeten door een mysterieus roofdier. "Hun kop was afgebeten, echt verschrikkelijk", vertelt eigenares Cindy in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. 

Achiel en Cornelia waren de lievelingsdieren van Cindy Vilain, eigenares van vakantie-opvang en kinderboerderij Berkies in Melsbroek, een deelgemeente van Steenokkerzeel. Wat ze afgelopen weekend aantrof, deed haar erg schrikken. "Mijn twee ganzen zijn aangevallen door een roofdier en zijn onthoofd. Zaterdag heb ik dat ontdekt. Ik vind het vreselijk want de ganzen waren heel speciaal voor mij. Als ik 's ochtends naar de tuin ging, kwamen ze meteen op me afgelopen. Heel spijtig."

Wie de dader is, blijft voorlopig onbekend. "Daarvoor ken ik te weing van roofdieren. Sommige mensen denken dat het een marter is, maar daarvoor zijn mijn ganzen veel te groot. Het zal dus voorlopig een mysterie blijven. "

Wat het beest ook was, het komt er niet meer in

Toch is Cindy er van overtuigd dat dit nooit meer zal gebeuren. "We gaan nu alles afzetten. Met veel hogere draad , boven en onder alles dicht gemaakt, links en rechts. We laten niks aan het toeval over. Welk beest het ook was, het komt er niet meer in."

Dat is nodig want naast de ganzen heeft Cindy nog een heleboel andere dieren. "Cavia's, Vlaamse reuzen, kingsduiven, dat zijn ook heel toffe beesten die zo groot zijn als een kip die je kan aaien en vasthouden. Kwartels, tamme parkieten en kippen." Lekkere hapjes voor het mysterieuze dier, maar Cindy is er gerust in dat dat niet meer zal lukken.  

Meest gelezen