Google maps

Gavere wil een centrum met meer groen: “Markt wordt aangepakt en er komt een park”

Het centrum van Gavere zal er binnenkort groener uitzien. De markt wordt aangepakt, en er komt ook een nieuw park van 8.000 vierkante meter. “De markt is op dit moment volledig verhard, dat past niet meer bij deze tijd”, klinkt het. 

De toekomstplannen voor de markt van Gavere zijn voorgesteld en ze hebben een groen kantje. “Er zullen minder parkeerplaatsen zijn, meer groen en meer belevenisruimte”, zegt burgemeester Denis Dierick (Open VLD). 

Parkeersysteem

Omdat er door de aanleg van de markt heel wat parkeerplaatsen zullen verdwijnen, voorziet de gemeente wel een alternatief: “We gaan een niet-betalend parkeersysteem invoeren”, legt Dierick uit. “Hiervoor waren daar helemaal geen regels over, in de toekomst wel.”

“Het werd tijd dat de markt aangepakt zou worden. Er is 40 jaar lang niet naar omgekeken. Het plein is 100 procent verhard en vandaag wordt er toch meer verlangd van een centrum dan enkel een parking te zijn. De markt beantwoordt niet meer aan de behoeften van vandaag.”

Nieuw park

Behalve een nieuwe markt komt er ook een nieuw park in de gemeente. “Het park komt op een oud verlaten industrieterrein”, zegt Dierick nog. “Het wordt 8.000 vierkante meter groot.” 

Samen met de markt wordt ook de voortuin van het gemeentehuis aangepakt. Begin volgend jaar starten de werken. Ze zullen een jaar duren. 

Meest gelezen