Stad Gent

Het Parkbos in Gent opent 3 nieuwe looproutes: “Het was tijd voor een cadeautje voor de lopers”

Het Parkbos heeft 3 nieuwe looproutes. Ze zijn tussen de 4 en 12 kilometer lang. Ze lopen door het Parkbos, langs 10 kastelen en gaan ook door aanpalende parken. “Iedereen vindt wel zijn plekje in het Parkbos”, zegt Tom Embo van het Agentschap Natuur en Bos.

Natuur en Bos maakt op verschillende plekken in Vlaanderen natuurroutes voor lopers, nu ook in het Parkbos. Dat strekt zich uit over Gent, Sint-Martens-Latem en De Pinte. “Er zijn 3 loopparcours in het park. Je kan zowel korte (4 of 5 kilometer) als lange afstanden (12 kilometer) lopen. Je kan hier genieten van de natuur. De sporters gaan hun hart kunnen ophalen”, vertelt Tom Embo.

De sporters kunnen hier hun hart ophalen
Tom Embo van Natuur en Bos

“Je kan starten aan de onthaalpoorten Grand Noble aan de Kortrijksesteenweg of den Beer aan de Oudenaardsesteenweg. Maar ook op andere plaatsen op het circuit inpikken, is mogelijk."

Voor ieder wat wils

Het project heeft een meerwaarde voor lopers, maar ook voor mensen die komen wandelen met de hond. “Er zullen ook plaatsen zijn waar je hond kan spelen. Ook speelzones voor kinderen zijn te vinden in het park. Er worden nu nieuwe speelzones ingericht in De Pinte en Sint-Martens-Latem. Iedereen gaat dus kunnen genieten van Het Parkbos ", besluit Embo. 

Meest gelezen