AFP or licensors

Boete voor Hongaars EU-parlementslid dat aanwezig was op seksfeestje tijdens lockdown, onderzoek naar drugs geseponeerd

József Szájer, het Hongaarse Europarlementslid dat in november werd betrapt bij een seksfeestje in Brussel, heeft een boete gekregen omdat hij toen de coronamaatregelen overtrad. De man zou bij zijn arrestatie ook drugs op zak hebben gehad, maar dat dossier werd geseponeerd. Dat is vernomen bij het Brusselse parket, dat daarmee de berichtgeving van de Franstalige krant La Dernière Heure bevestigt. 

Eind november werd de politie opgeroepen voor nachtlawaai in de Steenstraat in Brussel. Ter plaatse ontdekte de politie dat er een feestje met zo’n 25 aanwezigen aan de gang was. Het ging om een seksfeestje, waar onder anderen een Hongaars EU-parlementariër aanwezig was. 

Toen de zaak aan het licht kwam, nam József Szájer ontslag als Europarlementslid. Intussen kent de man ook zijn sanctie voor zijn aanwezigheid op het lockdownfeestje. “Hij heeft een boete gekregen voor de inbreuken op de coronamaatregelen”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “Het was de eerste keer dat hij een proces-verbaal kreeg daarvoor. Het onderzoek naar de drugs die hij op zak zou hebben gehad, werd intussen geseponeerd.”

Meest gelezen