Archieffoto ter illustratie
Pixabay

Illegale shishabar met 30 waterpijpen gevonden in appartement: "Ramen afgeplakt en extra geluidsisolatie"

In een appartement in Deurne trof de politie zondag een illegale shishabar aan. Er waren vier volwassenen en vier minderjarigen aanwezig maar vermoedelijk hadden een aantal anderen zich uit de voeten kunnen maken. "De shishabar was duidelijk goed georganiseerd om veel mensen te kunnen ontvangen en nieuwsgierigen buiten te houden", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

Buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat er opvallend veel mensen binnen en buiten gingen in een appartement aan de Ter Heydelaan in Deurne. Er hing ook een doordringende geur. "Het viel meteen op dat er een veiligheidscamera aan de deur hing, wat toch de wenkbrauwen deed fronsen", vertelt Migom. "Uiteindelijk hebben we een illegale shishabar aangetroffen in een appartement. Alles was georganiseerd om een heleboel mensen te ontvangen. In totaal zijn 30 waterpijpen aangetroffen en lachgas. Ze hadden zich duidelijk goed voorbereid: de ramen waren afgeplakt en er was extra geluidsisolatie voorzien. Dat allemaal om de activiteiten aan de nieuwsgierige blikken van omwonenden en politie te onttrekken."

Alles was georganiseerd om een heleboel mensen te ontvangen: 30 waterpijpen en lachgas

Willem Migom, lokale politie Antwerpen

Ter plaatse trof de politie acht mensen aan: vier volwassenen en vier minderjarigen. "We vermoeden wel dat er veel meer mensen aanwezig waren. Mogelijk hebben ze zich op tijd uit de voeten kunnen maken dankzij de camera." De vier meerderjarigen zullen voor de rechter moeten komen, de minderjarigen zijn naar huis gebracht.  Eén van de aanwezigen had zo'n 3.000 euro cash op zak. Het geld werd in beslag genomen.  

Familiefeest

Aan de Kardinaal Mercierlei in Berchem waren er zondagavond 25 mensen aanwezig op een familiefeest. De bewoner sprak van 11 maar weigerde de politie binnen te laten. Met een toestemming van het parket lukte dat toch en binnen troffen ze dan 24 mensen aan. 

Meest gelezen