Onthaalmoeder ontkent druggebruik, haar eigen kinderen zijn intussen geplaatst

In Esen, bij Diksmuide, is een onthaalmoeder haar vergunning kwijtgeraakt. Er zijn sterke vermoedens dat ze onder invloed was van drugs terwijl ze op enkele kinderen paste.  Zelf ontkent ze dat ze drugs had gebruikt. Haar eigen kinderen zijn ondertussen geplaatst. 

Vorige week woensdag viel de politie binnen bij een vrouw uit Esen, bij Diksmuide, omdat haar 2 kinderen van 10 en 12 jaar niet binnen geraakten in het appartement, waar ook de crèche is. Nadat de kinderen herhaaldelijk hadden aangebeld, riepen ze verschillende buurtbewoners om te helpen. Met hen geraakten ze wel tot in de inkomhal, maar daar stonden ze voor een gesloten deur.

Volgens de buurtbewoners was er gehuil te horen van kinderen die bij de onthaalmoeder verbleven. Die kinderen waren naar verluidt tussen 8 maanden en 3 jaar oud. Volgens de politie reageerde de vrouw zeer verward toen ze het huis binnenvielen. Ook waren er aanwijzingen dat ze onder invloed was van cocaïne. 

Ernstige aanwijzingen

Kind en Gezin trok de vergunning van de vrouw meteen in toen ze de informatie van de politie kreeg. “De feiten die de politie ons had meegegeven, waren ernstig genoeg om hier onmiddellijk een definitieve beslissing over te nemen”, zegt Nele Wouters van Kind en Gezin. “Dat betekent dat deze dame geen kinderen meer kan opvangen.”

Als het onderzoek van de politie daadwerkelijk kan aantonen dat de vrouw onder invloed was, zal ze ook in de toekomst haar job niet meer kunnen uitoefenen.  “Als die dame later terug opvang wil organiseren, moet ze opnieuw een vergunning aanvragen. Dan moet ze ook aantonen dat ze over alle vergunningsvoorwaarden beschikt om opvang te kunnen organiseren en daar hoort onder meer een blanco strafblad bij”, aldus Wouters.

Suikertekort

De vrouw in kwestie zelf beweert dat ze een tekort aan suikers heeft en kort voor de inval van de politie was flauwgevallen.  “Ik kan nog weinig zeggen maar ze ontkent de feiten”, zegt haar advocaat, Mathieu Langerock. “Deze week staat een verhoor bij de politie gepland waar we uitleg zullen geven.” De politie onderzoekt de zaak intussen verder.

Meest gelezen