© Manon Bruininga Fotografie

Kleuterleidster in Riemst werkt vandaag: "Geen idee wie er komt en wie niet"

In het lager en middelbaar onderwijs wordt vanaf vandaag geen les meer gegeven tot na de paasvakantie. Maar de kleuters mogen wel naar school. Vanuit de onderwijskoepels is opgeroepen om de kinderen thuis te houden. Maar zomaar opvang vinden, is niet voor iedereen gemakkelijk. 

Toch verwachten de scholen vandaag nog wat kleuters. Ook in de basisschool De Klinker in Riemst, maar hoeveel kleuters dat precies gaan zijn, is nog koffiedik kijken: “Er zijn ouders die me gevraagd hebben wat ze moeten doen, maar ik laat hen dat zelf beslissen", zegt kleuteronderwijzeres Hilde Honinx. "Want sommigen hebben een zusje of broertje in het lager onderwijs, en dan moeten ze zelf beslissen wat ze doen. Ze weten ondertussen ook dat de coronabesmettingen stijgen. Ik heb er nog geen idee van wie er aanwezig gaat zijn en wie niet.”

Nog meer extra maatregelen nemen bij kleuters is moeilijk, merkt de kleuterjuf op. "De handjes van de kindjes worden al minstens vier keer per dag gewassen en we hebben ook ontsmettingsproducten om die te reinigen. Voor kleuters is het al veel moeilijker om ze apart te houden, want in de klas lopen ze allemaal door mekaar in verschillende groepjes. Apart houden gaat dus niet, maar ze blijven wel allemaal in dezelfde bubbel."

"Ik besef dat veel mensen het moeilijk hebben om op zo'n korte termijn opvang te zoeken en te vinden. Maar ik merk dat veel ouders dankbaar zijn, en dat vind ik fijn", zegt Hilde Honinx nog. 

Meest gelezen