Een blik op het Terkamerenbos (archieffoto).

Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel vraagt parket om actie tegen aprilvisfestival La Boum

Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel-stad gaat het parket van Brussel vragen actie te ondernemen tegen de (anonieme) organisator van La Boum. Dat is een zogezegd festival dat op 1 april in het Ter Kamerenbos plaatsvindt, maar dat in werkelijkheid als grap is bedoeld. Toch vrezen het stadsbestuur en de ordediensten dat die dag (te) veel mensen zullen opdagen.

Het Facebookevenement van het festival La Boum heeft intussen al bijna 69.000 geïnteresseerden. Hoewel het duidelijk om een aprilvis gaat, bestaat het risico dat op 1 april (te) veel mensen afzakken naar het Ter Kamerenbos.

"Het gaat om een anoniem aangemaakt evenement waarbij we de organisator nog niet hebben kunnen achterhalen", zei Close vanavond tijdens de gemeenteraad. "De politie heeft tot op heden dus geen contact kunnen leggen, maar heeft meteen laten weten via pers en sociale media dat het om een aprilvis gaat en afgeraden wordt om af te zakken naar het park. Dat zullen we blijven herhalen en is zelfs overgenomen op het Facebookevenement."

De Brusselse politie zal op 1 en 2 april ter plekke zijn in het Ter Kamerenbos om de toestand in goede banen te leiden, want er is ook al een oproep gelanceerd om op 2 april samen te komen. Close stelt wel dat dergelijke situaties moeilijk te beheren zijn en merkt op dat er steeds meer anonieme mensen oproepen tot samenscholing.

Gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) vroeg dat het parket de organisator identificeert en tot de orde roept. "Ik zal aan het parket vragen om stappen te nemen tegen de organisator, al is die voorlopig anoniem", stelt Close.

Meest gelezen