Leuven geeft opnieuw steun aan bedrijven die door corona getroffen zijn

De stad Leuven trekt 200.000 euro uit voor bedrijven die door de coronapandemie getroffen zijn, het gaat om handel-, horeca- en dienstensectoren. Het geld moet dienen voor investeringen die hun zaak toekomstbestendiger maken. 

De stad wil de getroffen handelaars een duwtje in de rug geven en komt met 200.000 euro subsidies over de brug. “Er zijn drie onderdelen”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V): “Zo gaat 15.000 euro naar opleidingen die onze ondernemers willen volgen. Daarnaast gaan we ook de ondernemingscollectieven steunen, dat zijn ondernemers die willen samenwerken. Daar gaat het om 25.000 euro. De grootste brok gaat naar slimme toepassingen, zoals webshops, marketing en nieuwe betalingssystemen.”

Het shoppen op afspraak was afgelopen weekend een ramp in onze stad
Schepen Johan Geleyns (CD&V)

“Het gaat nog maar om een beperkt onderdeel van de steun”, benadrukt schepen Geleyns. “Het grote deel komt er nog aan. Maar wij wachten vooral op de horeca die weer open kan gaan. Dan kan de handel in de binnenstad weer floreren. Want nu met shoppen op afspraak, dat was afgelopen weekend echt een drama in onze stad. Maar deze steun is alvast een basis voor de handelaars om zich toekomstbestendig te maken, het is een duwtje in de rug.”

De extra steun is er vooral voor bedrijven die meer dan 100 dagen gesloten bleven door de coronacrisis. De stad wil zo de zwaarst getroffen bedrijven steunen. Wie daar recht op heeft, kan tussen 1 april en 30 juni een dossier indienen voor investeringen die dateren van na 15 maart 2020 toen de eerste lockdown werd ingevoerd. De gemeenteraad van Leuven beslist vanavond over de goedkeuring van de nieuwe subsidie.

Meest gelezen