Copyright Annie Otzen Photography 2015

Leuven organiseert noodopvang voor ouders zonder alternatief: "Vrijwilliger aan huis bij onregelmatige uren" 

Tijdens de extra week van de paasvakantie voorzien de Leuvense scholen, met ondersteuning van de stad, in  noodopvang voor kinderen van ouders die geen alternatief hebben. Voor ouders met onregelmatige uren organiseert de stad extra opvang door vrijwilligers.

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 2 april bieden de Leuvense scholen ((kleuter, lager en secundair)) waar de lessen opgeschort zijn, gratis noodopvang aan. Kinderen van ouders met essentiële beroepen, kinderen uit sociaal of medisch kwetsbare situaties en kinderen van ouders die niet kunnen telewerken, kunnen daar terecht. Voor ouders met onregelmatige uren organiseert de stad extra opvang door vrijwilligers. 

Voor ouders met onregelmatige uren bestaat de mogelijkheid om een vrijwilliger aan huis te laten komen

Lalynn Wadera, Leuvense schepen (Vooruit)

"We zullen voor elke nood mee een oplossing zoeken, om zo samen deze hopelijk laatste grote inspanning goed te doorstaan”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit). "Het blijft wel belangrijk dat wie kan, de kinderen thuis houdt. Maar voor wie dat niet lukt is er noodopvang, ook voor ouders met onregelmatige uren. Voor hen bestaat zelfs de mogelijkheid om een vrijwilliger aan huis te laten komen om op hun kind te passen." 

Tijdens de "officiële" paasvakantie kunnen in Leuven enkele kampjes doorgaan, mits aangepaste maatregelen. Maar ook dan wordt door de stad noodopvang voorzien.  Wie noodopvang nodig heeft, kan zich inschrijven op www.leuven.be/noodopvang.

Meest gelezen